Translate

Pages

TAVUKLU DÜRÜM



İşten eve geldiniz. Yemek yok ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Üstelik canınız her zamanki tencere yemeklerinden de istemiyor.İşte size çabuk hazırlanan ve de oldukça lezzetli değişik bir alternatif. Ayrıca çocuklarınız da çok sevecekler. Anne bu süper olmuş diyen seslerini duyabiliyorum.Zira benimki aynen öyle söyledi...

(3 kişilik-3 dürüm)

Lavaş için Malzemeler: 

1,5 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı instant maya
Yarım çay kaşığı tuz
Az miktarda su

Yapılışı: Bir kabın içine unu koyup ortasına mayayı ilave edin.Tuzu katıp suyu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Üzerini örtün mayalansın. 

İçi için Malzemeler:

1 adet soğan
8 adet mantar
1 kaşık tereyağ
2 dilim tavuk fileto
2 kaşık sıvı yağ
2 çorba kaşığı soya sosu
Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Kekik,tuz
Bir miktar çeçil peynir 


   
Yapılışı :Dürüm içini istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz.Örneğin köfte ile de çok güzel olur. Ben evde tavuk olduğundan onunla yaptım.Kendimce tavuğa yakışan malzemelerle yine Esen'ce bir tarif oluşturdum.Soğanları salata soğanı gibi ama biraz daha ince yarım daire şeklinde doğrayın. Tereyağını tavaya koyup elinizle biraz ovduğunuz soğanları iyice pişirin. Tavuk filetolarını yarım santimlik ince şeritler halinde kesin.Soğanlara ilave edin. Bir müddet kavurduktan sonra mantarları ekleyin. Sarımsak tozu, köri ve kırmızı biberi ilave edip mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.





Dürüm Yapılışı : Siz içi hazırlayana kadar hamurun mayalanması yeterli oluyor. Hamuru unlu tezgahta üç parçaya ayırın. Yine un yardımıyla lavaşı pişireceğiniz tava büyüklüğünde açın. Genişçe bir tava kullanmanızı öneririm. Açılan hamurun unlarını mümkün olduğunca temizleyip teflon tavada orta ısıda yağsız pişirin. Hamuru fazla kurutmamak gerekiyor. Aksi takdirde sararken kırılıyor. Hamur hafif beneklenmeye başladımı tamamdır. Hemen ocaktan alın ve önce tereyağını bir çatal yardımıyla üzerine gezdirin.Hazırladığınız içten kenarına uzunlamasına serin. Üzerine bir miktar kekik serpin. Ben üzerine birde çeçil peyniri ekledim.Sonra dolma sarar gibi sarın. Bekletmeden sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.



0 yorum:

Yorum Gönder