Translate

Pages

BALKABAKLI KEK


Bu keki Sofra dergisinde görmüştüm. Görüntüsü ve içinde balkabağı olması müthiş ilgimi çekmişti. Mutlaka yapmalıyım demiştim. Duygularım beni yanıltmamış. Bence siz de denemelisiniz. Oldukça yoğun kıvamlı olması kısa bir süre de olsa içimde şüphe uyandırdıysa da,  pişerken etrafa yayılan tarçın kokusu tüm korkularımı unutturdu. İşte ortaya bu güzel kek çıktı. Lezzeti ise  bundan sonra favori keklerim içinde yer alacak kadar iyi...

Malzemeler :

1 dilim balkabağı
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un (tarifte kekun yazıyor ben normal un ile yapıp kabartma tozu kullandım)
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çorba kaşığı tarçın
1 paket vanilya




Yapılışı : Kabağı rendeleyip üzerine tarçın ve cevizi katıp karıştırın. Yumurtaları toz şeker ile iyice çırpın.İçine sıvıyağı ekleyin.Çırpmaya devam ederek yoğurt ilave edin. Un ile kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırın ve bir süzgeç yardımıyla eleyin.Elenmiş unu da karışıma ekleyin. En son balkabaklı cevizli karışımı ilave edin ve her yerine eşit ölçüde dağılınca kek kalıbına boşaltın.170 derece fırında üzeri kızarıp içini çekene kadar pişirin.




Püf noktası: Kekinizin kalıba yapışmaması için ilk önce kek kalıbını yağlayıp unlayın ve dolaba kaldırın. Karışımı kalıba boşaltacağınız zaman dolaptan çıkarın. Bir de fırınınızın mutlaka iyi ısınmış olmasına dikkat edin. Güzel kabarması ve sönmemesi için ise kek kabarıp üzerinde yarıklar olmaya başlayıncaya kadar fırının kapağını açmayın. 

**Tarif küçük kek kalıpları için verilmiş.Eğer kelepçeli geniş bir kalıp kullanacaksanız ölçüleri iki katına çıkarın.


0 yorum:

Yorum Gönder