Translate

Pages

PONÇİN




İşte size enfes bir tarif. Bu ponçinleri Cuma günü yaptım ve aynı gün  hepsi bitti. Oğlum ponçin istiyorum diye tutturunca internetten aldığım bir tarifi uygulamaya karar verdim. Sonuç hüsran. Maya mı bayattı  diye üzülürken işte bu tarif gözüme çarptı. Dr.Oetker'in instant mayasının arkasında yapılmak için beni bekliyordu adeta. Yapılışı da oldukça basit. Tarifte yalnızca incirli iç anlatılmış,  ben üç ayrı iç ile denedim. Özellikle kendi keşfim elmalı sakız reçelli olanı tavsiye ederim.

Malzemeler :

Hamur için :

1 yumurta
Yarım çay bardağı şeker
50 gr margarin (Ben tereyağ kullandım)
1 çay bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 çay kaşığının yarısı tuz
2,5-3 su bardağı un


İçi için :

1.Tarif: 10 adet kuru inciri 1 çay bardağı süt ile sıvısı bitene kadar pişiriyoruz ve rondodan geçiriyoruz.

2.Tarif: Rendelenmiş 1 adet elmayı 1 çay kaşığı tarçın ile teflon tavada biraz kavuruyoruz.İçine iki çorba kaşığı çilek reçeli ve bir tatlı kaşığı sakız reçelini ilave ediyoruz. Suyu çıkana kadar kısa bir süre pişirip rondodan geçiriyoruz.Marmelat gibi bir karışım olacak.

3.tarif : Nutella (Evde tabakta kalan kurumuş nutellaları bu şekilde değerlendirebilirsiniz)


Yapılışı :

Yumurta margarin,süt, şeker ve tuzu maya ile karıştırılmış unun ortasına koyun ve yoğurun.Ben ekmek makinasında yaptım.Püf noktası unun hepsini aynı anda koymamak. Yavaş yavaş yedire yedire un ile yoğurursanız istenilen kıvamda yumuşacık bir hamur oluyor.Ben tam üç bardak un kullandım. Hamuru yoğurduktan sonra 40-50 dakika mayalanmaya bıraktım. Mayalanan hamurun havası çıksın diye önce bir tahta zemine alarak kısa bir müddet yoğurdum.Sonra elimle hamuru silindir yapıp 11 parçaya böldüm. Küçük yuvarlaklar yapıp avucumla açtım. Birer kaşık iç koyup kapattım. (Ponçikler büyüdüğü için içi mümkün olduğunca fazla koyun) Tepside 30 dakika kadar mayalanması için bekletip 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirdim. Yaklaşık 10-15 dakika civarında bir sürede pişiyor. Fırından çıkıp ilk sıcağını atınca üzerlerine pudra şekeri serptim.Çok güzeller değilmi. Tadı da çok güzel inanın. Bu tarifi kaçırmayın benden söylemesi...




** Ponçinler kabardığı için oldukça büyük oluyorlar. Ben bu hallerini sevdim ama bereketli olsun isterseniz hamuru daha fazla parçaya da ayırabilirsiniz.


2 yorum:

Unknown dedi ki...

blogunla yeni tanıştım ellerine sağlık, takip edicem
http://kuyame.blogspot.com/ benim de bloguma belki bakmak istersin

ESENDEN TARİFLER dedi ki...

Teşekkürler uzun süredir işlerim yüzünden bloğuma giremedim.Hemen cevap veremediğim için üzgünüm.Ama bloğuna baktım.Son derece güzel hazırlanmış samimi ve farklı bir bloğun var.Doğrusu ben çok beğendim.

Yorum Gönder