Translate

Pages

PASTIRMALI KOLAY BÖREK



Kendime 2 günlük kar tatili verdim. Arada dinlenmek iyi oluyor.Sabah eşim ve oğlum için özel bir sofra hazırladım. Bu böreği de sabah onlar kalkmadan pişirdim. Kokuya uyandılar. Hem kolay hem de fazla malzeme istemeyen bu güzel böreğin katlamaları tam anlaşılsın diye aşamalarıyla resimledim. Laf aramızda benim ilk fotoğraf denemelerim oldu. Böreği farklı iç malzemeleriyle hazırlayabilirsiniz. Ben oğlum sevdiği için pastırmalı yaptım.


Malzemeler:


50 gr pastırma
3 adet yufka
1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı içine)
2 domates
1 çay kaşığı kekik


İçi için   :
3/4 bardak su
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kaşık yoğurt


Yapılışı :
İç malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta da pastırma, kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates, yumurta akı ve kekiği iyice harmanlıyoruz.1.Yufkayı düz bir zemine seriyoruz.Üzerine sıvı karışımdan sürüyoruz. İkinci ve üçüncü yufkalarıda üzerine koyarak aralarına aynı şekilde sıvı karışımı sürüyoruz. Daha sonra yufkanın iki alt ucunu ortaya kapatıyoruz. Üzerine yan kenarları da kapatıp kare elde ediyoruz.








Karenin iki yanından resimdeki gibi ortaya doğru üçgen şeklinde 4 bir yanını kapatıyoruz.


 Böylece böreğin içini yerleştireceğimiz sınırı belirlemiş oluyoruz.Üçgenleri tekrar açıp sınır içinde kalacak şekilde  pastırmalı harcı yerleştiriyoruz ve aynı şekilde yeniden kapatıyoruz.


Oluşan kareyi köşeden köşeye kesiyoruz.Kalan büyük üçgenlerin ortalarından da resimdeki gibi keserek toplamda 8 adet küçük üçgen elde ediyoruz. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiyoruz.
200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..



















0 yorum:

Yorum Gönder