Translate

Pages

PİZZA PİZZA


Minik pizzayı kim sevmez. Pastahaneden sıcak sıcak alıp, hemen dayanamayıp yediğimiz pizzalar ne zamandır aklımdaydı. İki ayrı tarif denedim. Bence en güzeli buydu. İçine bir de mahlep ekledim. Bu tarif ile davul fırınımın  tepsisiyle bir tepsi pizza çıkıyor. Üzerlerine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Aslında favorim peynir, biber ve domates olmasına rağmen, her zaman ki gibi oğluma torpil geçtim.

Malzemeler:


3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 yumurta ve yumurtanın sarısı  (1 yumurta içine )
50 gr.tereyağı
1/4 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep






Yapılışı : Unu eleyip içine maya tuz ve şekeri karıştırın. Ortasını açıp 1 yumurta, sıvı yağ,küp kesilmiş margarin ve sütü ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Sonra 1 saat mayalandırın.Ben ekmek makinasında yaptım. Ekmek makinasında yapacaklar önce ılık süt  ve sıvı yağ koyup üzerine  2 su bardağı elenmiş unu ilave edin. Ortasına mayayı koyup bir yanına tuz, bir yanına şeker ilave edin. Hamur yoğurma programına alın. Bir süre sonra kalan unu yavaş yavaş yedirin. Hamur toparlanacaktır. Daha sonra makinanın ağzını kapatıp mayalanma işleminin bitmesini bekleyin.  Bu arada üzerine koyacağınız malzemelerinizi hazırlayın. Resimdeki pizzaların üzerinde sosis,salam,yeşil biber,domates, beyaz peynir, yeşil zeytin ve çeçil peyniri var.






Hamurunuz mayalanınca iki katına çıkacaktır. Önce tezgahta biraz yoğurup içindeki havayı alın. Hamuru ikiye bölüp silindir yapın ve ceviz büyüklüğünde kesin. Elinizle yuvarlayıp tepsiye aralıklı olarak dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde dizip resimdeki gibi ortalarını bir bardak yardımı ile çukurlaştırın.









Üzerlerine yumurta sarısı sürüp istediğiniz malzemeyi yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Dikkat edin çok kısa sürede pişiyorlar. Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp ılınmasını bekleyin. Tabi  mahlebin mis gibi kokusuna dayanabilirseniz...





0 yorum:

Yorum Gönder