Translate

Pages

REÇELLİ ÇATLAK KURABİYE







Hafta sonları şöyle koltuğunuza uzanıp bir bardak sıcak çay eşliğinde yenen kurabiye ne de keyif verir insana. İşte bugün ben de öyle yapıyorum. Tabi fazlaya kaçırmadan. Malum rejimdeyim.Tarif Emine Beder'den. Gazetelerin verdiği dergilerden birinde görmüştüm. Aynen yazıldığı gibi aktarıyorum.

Malzemeler :

250 gr.margarin veya tereyağ (Ben tereyağ tercih ettim)
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
Yarım su bardağı marmelat veya reçel





Yapılışı: Margarini eritip hafifçe renk değiştirene kadar bırakıyoruz. Ancak yanmasına izi vermeyin. Soğumasını bekliyoruz. Daha sonra içine sıvıyağı ve pudra şekerini ilave edip elimizle karıştırıyoruz.Geniş bir kaba alıp üzerine elenmiş unumuzu ekliyoruz ve hamurun iyice özleşmesi için kuvvetlice yoğuruyoruz. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp parmağımızla ortasını çukurlaştırıyoruz. Dikkatlice yapmak gerekiyor hamur çabuk çatlıyor. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Fırından çıkınca soğumasını bekleyip ortalarına marmelat sürüyoruz.



** Ben bu aşamada kurabiyeleri biraz pişirdim. Sonra fırından alıp kendi hazırladığım reçelli karışımdan üzerlerine bir kaşık koydum ve tekrar fırına verdim. 

Benim hazırladığım iç : 4 çorba kaşığı karışık çilek ve ahududu reçelinin içine bir tatlı kaşığı sakız reçeli ilave ettim. Bir çay kaşığı buğday nişaştası ekleyerek ocakta kısa bir süre pişirdim ve rondodan geçirdim.



  

0 yorum:

Yorum Gönder