Translate

Pages

TAHİNLİ BÖREK


Blog açmadan önce bir çok yemek sitesini gezip kendimce yorumlar yapardım. Keşke şunu da eklese    ya da ne kadar basit hazırlanmış gibi. Oysa şimdi gördüm ki burası bambaşka bir dünyaymış. Sabırla öğrenmeye çalışıyorum ben de.Tabi aksaklıklar olmuyor diyemem. Örneğin sık sık tema değiştiriyorum. Siteme yeni bir şeyler eklemeye çalıştıkça istemeden sizlerin de gözünü yoruyorum.  Ama içime sinen uygun bir şablon buluncaya kadar bu temayla devam etme kararı aldım. 

Yeni tarifime gelince Tahinli Börek yine dergilerden bulup ancak bir türlü deneyemediğim bir Emine Beder lezzeti. Maden sodalı bir çok börek yapmıştım ama tahinle birleşince nasıl olacağı konusunda tereddütlüydüm. Oysaki tahin böreğin içinde keskin bir tat bırakmıyor. İçine konulan kabartma tozunun ise bence bir faydası olmadı. Tek hayal kırıklığım daha fazla kabaran bir börek bekliyordum, düşündüğüm kadar kabarmadı. Lezzetine gelince oldukça güzel. Hafta sonu çay saatiniz için değişik bir alternatif olabilir. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim fotoğrafları ben çektim. Umarım beğenirsiniz.


Malzemeler:

5 adet yufka
5 çorba kaşığı tahin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı maden suyu
1/2 paket kabartma tozu 
Susam ve çörek otu

İçi için : 
250-300 gr Beyaz peynir
Maydanoz



Yapılışı : Bir kaba yumurtaları, tahini, sıvı yağı, yoğurdu, maden suyunu ve kabartma tozunu koyup mikserle çırpıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine önce birinci yufkayı serip sıvı harçtan bolca sürüyoruz. İkinci yufkayı döşeyip yine harcımızı bolca sürüyoruz. Üçüncü yufkadan sonra peynirli harcımızı yayıp diğer yufkalarda da aynı işleme devam ediyoruz.En son yufkanın üzerine kalan harcı döküp çörekotu ve susam serpiyoruz. Son olarak da üzerine ufak ufak tereyağı parçaları koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...




0 yorum:

Yorum Gönder