Translate

Pages

BOLONEZ SOSLU LAZANYA



Yeni tarifim sevgili Burcu için. Benden değişik soslu makarna  tarifleri istemişti. Bu hem bol malzemeli hem de oldukça lezzetli Lazanya'yı umarım  beğenir. Kutunun üzerinde yazılanları kendimce de ilaveler ve değişiklikler  yaparak uyguladım. Rejimde olmama rağmen itiraf ediyorum bir dilim yedim.

Malzemeler:


10 yaprak Lazanya (Barilla'nın bolognesini kullandım)
3 adet yeşil soğan
1 adet havuç
3 diş sarımsak
Kereviz yaprağı
3 adet domates
1 defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Bir kaç adet taze nane yaprağı
1 çay kaşığı fesleğen
2 çay kaşığı kekik
2-3 tane karabiber
125 gr taze kaşar








Bolonez Sos yapımı :Soğanları havuç ve  sarımsağı biraz kavurdum.Kıymayı, tane karabiberi ilave  edip defne yaprağını katarak bir miktar daha pişirdim. Kabuğu soyulmuş domatesleri,domates ve biber salçasını,taze nane, kereviz yapraklarını, fesleğen ve kekiği ekledim. Domatesler suyunu çekene kadar pişirdim.

Beşamel Sos yapımı: 2 kaşık tereyağının içine 2 kaşık un ekleyip kavurdum. Sürekli karıştırarak 1 kilo süt ilave ettim. Kaynamaya başlayıp sulu muhallebi kıvamına geldiğinde içine bir miktar tuz koydum ve ocaktan aldım.

Kaşar peynirini rendeledim.



Yapılışı :


Fırın kabının içini yağladım. Bir kepçe beşamel sosu içine döküp dağıttım. Tarifte 2 adet lazanya yazıyordu. Ben üç lazanyayı yan yana koydum. Ama fazla geliyor. Üç kişi için 2 lazanya yeterli.Üzerlerine önce bir kepçe beşamel sos, sonra bolonez sosu koydum.Bir miktar kaşar rendesi ilave ettim. Bu işlemi lazanyalar 5 sıra olana dek tekrarladım. En üste sadece beşamel sos döküp fırına verdim.Yaklaşık 20 dakika 220 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim. Fırından almadan önce kalan kaşar peynirleri üzerine döküp eriyene kadar beklettim. Afiyet olsun...







.

0 yorum:

Yorum Gönder