Translate

Pages

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ TAVUK



Beşamel sosla yapılan her şey lezzetli oluyor sanırım. Bu da benim Esen'ce tariflerimden. Hani misafirim gelmişti ya işte o akşam bademli pilav eşliğinde servis yapıldı.  Yiyenlerden de tam not aldı. Ancak fazla resim çekmeye fırsatım olmadığı için bu tarifimde yalnızca bir tane resim yayınlayabildim.


Malzemeler:
2-3 adet yeşil soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
400 gr kuşbaşı tavuk (Kalça kısmından)
3 adet patates
3 adet kabak
3-4 adet sivri biber veya çarliston
2-3 adet sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
tuz
1 sap taze biberiye yaprağı (evde yoksa konulmayabilir)
Bir miktar kaşar peynir rendesi


Beşamel Sos için :


2 çorba kaşığı un
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı süt


Beşamel Sosun Yapılışı : Yağı bir tavaya alıp eriyince unu ilave ediyoruz. Bir müddet kavurup sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tuzunu da ekleyip,kaynamaya başlayınca fazla koyulaşmadan tencereden alıyoruz. Bekletmeden kullanıyoruz.
** Eğer beşamel sosu tutturamam diyorsanız hazır soslar var. Onları da kullanabilirsiniz.


Yapılışı : Kabakları ince küçük dikdörtgen şeklinde, patatesleri küp şeklinde, biberleri de ince şerit şeklinde kesiyoruz ve tuzlu suda bir süre bekletiyoruz. Daha sonra hepsini bir miktar kızartıyoruz.Yeşil soğanları sıvı yağ ile kavurup içine tavukları ve sarımsakları ilave ediyoruz. Tavuklar suyunu verip iyice çekince köri, tuz,kekik ve biberiyeyi ilave edip fırın tepsimize alıyoruz. Üzerine  kabak, patates ve biberleri ekliyoruz. Son olarak beşamel sosun bir kısmını tepsiye yayıyoruz ve içindekilerle özdeşleşmesi için yavaşça karıştırıyoruz.Üzerine kalan beşamel sosu döküp 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarmadan önce kaşar peynir rendesi serpip erimesini bekliyoruz.


0 yorum:

Yorum Gönder