Translate

Pages

SARIYER BÖREĞİ






Sarıyer böreği aslında açma yufkadan olur. Ben tabiki daha kolay olduğu için hazır yufkadan yapıyorum. Biraz masraflı ve yorucu olsa da emin olun sonunda yorgunluğunuza değecek ve gerçeğini aratmayacak kadar güzel bir börek oluyor. Mutlaka denemeniz gereken bir tarif benden söylemesi...


Malzemeler :


1 kilo yufka (5 adet)
500 gr kıyma
2 adet soğan
1 yumurta
1 paket dolma fıstığı
1 paket kuş üzümü (dolma üzümü)
3 kaşık sıvı yağ
1 adet kesme şeker
1,5 çay kaşığı yeni bahar
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
tuz


İçi için :


2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık yoğurt
1 çay bardağı süt






İç harcın yapılışı : 3 kaşık sıvı yağ ile fıstık ve soğanlar, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur.Üzerine kıyma ve kesme şeker ilave edilir.Kıymalar pişince sırasıyla yeni bahar,karabiber,tarçın,tuz ve üzümler konulup karıştılır ve soğumaya bırakılır.






Yapılışı : Bir kapta su,sıvı yağ ve yoğurt karıştırılır.Yufkalardan biri bütün olarak açılıp üzerine fırça ile hazırlanan karışımdan sürülür. Yufkanın bir kenarı ortaya doğru katlanır.Sanki dolma sarar gibi bir miktar kıymalı harç şerit halinde konulur rulo yapılır ve gül böreği şekli verilir. Bu yufka, yağlanmış (Ben yağlı kağıt koydum)tepsinin ortasına yerleştirilir. Diğer yufkalarda aynı şekilde rulo yapılıp, daire şeklindeki ilk yufkamızın etrafına sarılır.Tüm yufkalar bittiğinde kalan sulu harcımızın içine 1 çay bardağı süt ilave edilir ve tamamı böreğin üzerine dökülür. Tepsinin üstü kapatılarak buzdolabında bir gece bekletilir.Bu aşamada böreğin çok sulu olması sizi telaşlandırmasın. Bir gece dolapta bekleyince hepsini çekiyor. Pişirme öncesinde bir yumurta çırpılır ve fırça yardımıyla üzerine sürülür. Çörek otu serpilir. Lezzet vermesi için küçük parçalar halinde tereyağ konulur.200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.







0 yorum:

Yorum Gönder