Translate

Pages

PARÇA ETLİ ŞEHRİYE PİLAVI







İşte menümün son yemeği parça etli şehriye pilavı. Sebze buketine gerçekten çok yakıştı. Aslında bu pilavı safranlı yapmayı istiyordum. Ancak evin yakınındaki markette bulamadığım için malesef bu sefer salçalı yaptım. En kısa zamanda safranlısını da deneyip sizlerle paylaşacağım.






Malzemeler:






300 gr parça et (Dana eti kullandım irice olursa daha güzel oluyor)


Yarım paket arpa şehriye


1 kaşık domates salçası


Tuz, 3-4 adet tane karabiber


2 çorba kaşığı tereyağ


2 çorba kaşığı ayçiçek yağı (Etleri pişirirken)


2 orta boy soğan


1 kesme şeker


Sıcak su






Yapılışı : Etleri ayçiçek yağı ve tane karabiberler ile birlikte bir süre pişiriyoruz. (Tane karabiber ete ayrı bir aroma veriyor) Etler önce su verecek sonrasında iyice suyunu çekecek.Soğanı da doğrayıp soğanlarla birlikte kısa bir süre daha kavuruyoruz.En son etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Ben bu pişirme işlemini düdüklüde yapıyorum. Yaklaşık 15-20 dakikada etler pişmiş oluyor. Bu arada benimki eski düdüklülerden.Yenilerinde süre daha farklı olabilir.


Etler pişerken pilavımızı pişiriyoruz. Önce tereyağını eritip içine bir kaşık salça ilave ediyoruz.Bir kaç kez çevirip şehriyeleri katıyoruz. Salça ile şehriyeler iyice karışıp sarımtırak bir hal alınca tuz ve 1 adet kesme şeker ile birlikte üzerini bir parmak kadar geçecek şekilde sıcak su ilave ediyoruz. Bu arada yedek sıcak suyunuz yanınızda hazır bulunsun. Eğer şehriyeler diri kalır suyu az gelir ise takviye yapabilirsiniz. Sıcak su ilave ettiğinizde pilavınız hamur olmaz. Pilav suyunu iyice çekince pişen etleri üzerine döküp harmanlıyoruz ve kapağı kapatıp demlenmeye bırakıyoruz. Püf noktası bu aşamada çok fazla karıştırmadan kısa bir harmanlama yapmak gerekiyor.Bir de etlerin suyunu koymuyorum yoksa pilavın rengi bozuluyor. Etler eğer pilavın her yerine eşit şekilde dağılmamışsa iyice demini aldıktan sonra bir kez daha harmanlayarak servise hazır hale getirebilirsiniz..





0 yorum:

Yorum Gönder