Translate

Pages

BARBUNYA PİLAKİ







Anneciğimin çok güzel yaptığı yemeklerden biridir barbunya pilaki. Bizim evde sık pişmese de yazın ayıklayıp kara günler için buzluğa bir kaç paket stoklamıştım. İşte geçen akşam ne pişirsem diye bakınırken o paketlerden biri elime geliverdi.. Evde patates kalmadığından ben içine koyamadım. Ama size tam tarifi veriyorum..


Malzemeler:


600 gr barbunya


2 adet kesme şeker


2 adet soğan


1 adet havuç


1 çorba kaşığı salça (yazın 2-3 adet domatesle yapıyorum)


3 diş sarımsak


1 adet patates


3/4 çay bardağı zeytinyağ


sıcak su (4- 4,5 su bardağı)






Yapılışı : Barbunyaları üzerini biraz geçecek kadar suyla kara suyu çıkıncaya kadar haşladım ve süzdüm. Zeytinyağı, soğanı biraz çevirip salçasını koydum ve sırasıyla yarım daire şeklinde kesilmiş havuç, şeker, küçük küçük doğranmış sarımsak ve barbunyaları da ekleyerek üzerine iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave ettim. Pişirme işlemini tencerenin ağzı açık olarak yaptım.(Kaynayan suya küp şeklinde doğranmış patatesleri de ilave edecektim ama yoktu) Son olarak tuzunu koyup bir kez karıştırdım ve orta ateşte pişmeye bıraktım. Patatesler ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirdim. Doğranmış maydanoz ile servis yaptım...


Püf noktası: Patatesleri koyduktan sonra bir kez karıştırıp bırakın. Barbunyalar ezilmez ve diri kalır.Yemek piştiğinde tencerenin ağzını kapatarak kendi kendine soğumasını bekleyin.Soğumadan açmayın. Böylece rengi daha parlak görünür.



0 yorum:

Yorum Gönder