Translate

Pages

VİŞNELİ ÇİKOLATALI TOP KEK

Buzluğumdaki vişneler uzun süredir gözüme çarpıyordu. Dayımların geleceğini öğrenince sabahtan mutfağa girip, bir tepsi peynirli börek, pudingli mozaik pasta ve bu güzel top kekleri hazırladım. Aslında kekleri browni gibi yapmaya karar vermiştim ama pudingli mozik pasta yapınca keklere kakao koymadım. Çok hafif ve lezzetli olmuşlardı. Üzerlerini Dr.Oetker süsleme glazürleri ile süsledim. Bu glazürler hem pratik, hem de şık görünüyor. Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
3 adet yumurta
6 yemek kaşığı sıvı yağ
12 yemek kaşığı kaşığı süt
12 yemek kaşığı toz şeker
13 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
1 çay bardağı damla çikolata




Yapılışı: Top kek kalıbını yağlayıp un serpin ve buzdolabında bekletin. Şekerle yumurtaları iyice çırpın. Sıvı yağ ve limon suyunu ilave edin. Süt ile vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu ile karıştırdığımız unu tel süzgeç yardımıyla eleyip karışıma ekleyin.Son olarak vişne ve damla çikolataları ekleyip bir kez karıştırın. Çok fazla bekletmeden karışımı kalıba paylaştırın. Bu malzeme ile 14 adet top kek oluyor. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.



** Kekinizi pişirirken en az yarım saat kapağı açmayın. İyice kabardığı zaman bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

0 yorum:

Yorum Gönder