Translate

Pages

HİNDİ FÜME SARMA

Bu aralar sık sık yazamıyorum. Hayatım biraz karışık. İşyerinde tadilat var. Bir yandan da  ev arama beni bir hayli yoruyor. Ama sizleri unuttuğumu sanmayın. İşte misafir sofralarınızda yerini alacak çok güzel bir tarif. Made in Esen diyebiliriz. Kısa sürede az bir zahmetle hazırlayacağınız bu lezzetin görüntüsü de son derece şık oluyor.

Malzemeler:

6 adet hindi füme
4 adet orta boy soğan
7 adet kestane mantarı
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pul biber
4 diş sarımsak
3 dilim hellim peyniri
1 yemek kaşığı krema
Bağlamak için yeşil soğan







Yapılışı : Soğanları ortadan ikiye bölün ve yarım daire şeklinde ince ince doğrayın. Mantarları da aynı şekilde ince ince doğrayın.Önce sarımsak ve soğanları, üç yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice kavurun. İçine mantarları atın. kavurmaya devam edin. Mantarlar iyice suyunu verip çekecek. Karabiber ve pul biberini ekleyin. İçimiz iyice kavrulmalı aksi taktirde soğanlar çiğ kalır.



Bir tepsiye hindi fümeleri serip hazırladığımız içi ortalarına paylaştırıyoruz. Üzerlerine ortadan ikiye böldüğümüz hellim peynirlerini yerleştiriyoruz. Hindi fümenin iki ucunu ortada birleştiriyoruz. Açılmaması için de paket yapar gibi bir adet yeşil soğan yaprağı ile bağlıyoruz. Yağladığımız tepsiye dizip üzerlerine fırça ile krema sürüyoruz. Ben lezzeti arttırmak için çok küçük tereyağ parçaları da serptim üzerlerine. 250 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz. Yanında bulgur pilavı ile servis yapabilirsiniz. Gerçekten çok yakışıyor.







** İç harcına tuz ilave etmedim. Zira kullanmadan önce hellim peynirlerini suda bekletmeden yalnızca suda yıkadım. Peynir yeterince tuzlu olduğu için de tuza ihtiyaç kalmadı. Kestane mantarını büyük marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Daha büyük ve kahverengi oluyorlar. Lezzeti  de bana göre çok daha güzel.


0 yorum:

Yorum Gönder