Translate

Pages

AYVALI KURABİYE


Bir süredir bu kurabiyeyi  yapmayı planlıyordum. Ancak hamuru konusunda kararsızdım. Daha doğrusu aklımdaki gevrek kurabiyeyi tariflerde bir türlü bulamamıştım. Ne varsa eskilerde vardır deyip Gönül Candaş'ın kitabında yer alan elmalı kurabiye tarifindeki hamuru uygulamaya karar verdim.

Gerçekten de ne varsa eskilerde. Bu kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Ağzınıza aldığınızda dağılan mükemmel bir lezzeti var. Benim cevizim kalmadığı için içine ceviz koyamadım. Ancak tarifi cevizli haliyle veriyorum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...



Malzemeler :

3 su bardağı un
1 paket yumuşak margarin (250gr.lık )
1 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı pudra şekeri
Yarım paket vanilya

İçi için : 

1 adet ayva
2 tatlı kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı toz şeker (Ben esmer şeker kullandım)
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı su

İçin hazırlanışı : Ayva elmaya göre daha sert olduğu için kabuklarını soyup rendeledim ve şekerle çok az su koyarak yumuşayana kadar pişirdim. Soğuyunca içine tarçın ve cevizini kattım.








Yapılışı : Elenmiş un ile birlikte  yağ,yoğurt,pudra şekeri,limon kabuğu rendesi ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurdum.Yumuşak bir hamur oluyor. Hamuru üçe böldüm. Her bir parçayı fazla ince olmayacak şekilde yemek tabağı büyüklüğünde açtım. Hamuru 8 eşit üçgene ayırdım ve hazırladığım içi şekildeki gibi yerleştirdim. Dolma sarar gibi sardım. Daha önce ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirdim. İlk sıcağını atınca üzerine vanilyalı pudra şekeri serptim.Afiyet olsun.



** Tarifin aslı ekşi elma ile yapılıyor. Alternatif olarak elmalı da yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder