Translate

Pages

KIYMALI FESLEĞENLİ PENNE MAKARNA


Kolay ve doyurucu yemek denildiğinde benim ilk aklıma gelen makarna oluyor. Çocukluğumdan beri yemekten vazgeçemediğim tek lezzet. Teyze kızı Yasemin Ablam genç kızlığında sık sık bizde kalırdı. Belki inanmayacaksınız ama çubuk makarnanın üzerine toz şeker ekleyerek yerdik. O zamanlar benim çok hoşuma giderdi. Belki de Yasemin ablam yaptığı içindir kimbilir...Benim tarifimde toz şeker yok ama bence bir gün çocuklarınızla birlikte deneyin derim...

Malzemeler:

1 paket penne makarna
200 gr kıyma
1 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
4 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı fesleğen
Yarım çay kaşığı karabiber
rende kaşar peyniri
Süslemek için ince kıyılmış maydanoz
tuz



Yapılışı : Bir paket makarnayı 5 litre kaynar suda bir tatlı kaşığı tuz ile haşlıyoruz. Makarnalar haşlanırken soğanı rendeleyip, küçük küçük doğranmış sarımsak ve yeşil biberleri de katarak sıvı yağ,yarım yemek kaşığı tereyağ ile kavuruyoruz. Kıymayı ekliyoruz. Bir müddet daha kavurduktan sonra kabuğunu soyduğumuz ve küp doğradığımız domatesler ile salçaları katıyoruz. Domatesler iyice pişince kekik, fesleğen, karabiber ve tuz ilave ediyoruz.




Haşlanan makarnayı süzüp yarım yemek kaşığı tereyağ ile karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp üzerine kıymalı harcı ekliyoruz. Kaşar peynir rendesi ve en üstüne de maydanozları koyup servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder