Translate

Pages

ZEYTİNYAĞLI BAKLALI ENGİNAR


Padişah yemeği Enginar. Karaciğerin dostu Enginar. Kolestrol düşürücü Enginar. Sağlık deposu Enginar. Peki Enginarın ter kokusunu giderdiğini biliyor musunuz? Açıkcası ben bilmiyordum.  Bugün tarifimi yazmadan önce yaptığım kısa araştırmada öğrendim. 

Enginar annemin sık sık pişirdiği benim de çok sevdiğim bir sebzedir. Ancak taze ve kılçıksız olduğunda yemesi ayrı bir zevk oluyor.Kimileri enginarı yapraklarıyla pişiriyor. Ben hiç denemedim. Daha doğrusu cesaret edemedim. Benim usulüm annemden öğrendiğim şekliyle. Klasik yani.

Malzemeler:

7 adet ayıklanmış Enginar
Yarım limon
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet kuru soğan
2 adet kesme şeker
400 gr taze iç bakla
Sıcak su
Yarım demet dereotu
tuz



Yapılışı : Enginarları limonlu suda bekletirken, iç baklaların kabuklarını soyun. Soğanları küp küp biraz irice doğrayın. Tuzu ilave edip elinizle karıştırarak ovun. Ben tüm zeytinyağlı yemeklerimde soğanı biraz ovarım. Böylece daha kolay pişer. Yaygan bir tencereye enginarları koyun. Üzerine soğan ve baklaları döşeyin. Soğanı ve baklası bol olunca daha lezzetli olur. Kesme şekerini  ve zeytinyağını ekleyip üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Kısık ateşte soğanlar ve baklalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereniz iyice soğuyunca enginarları servis tabağına alıp üzerlerine bakla ve soğanları yerleştirin. Dereotuyla süsleyin. Afiyet olsun.... 



2 yorum:

Unknown dedi ki...

Güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

ESENDEN TARİFLER dedi ki...

Teşekkürler Tülin. Senin yemeklerin ve sunumların da çok güzel. Sitesini zevkle takip ediyorum...

Yorum Gönder