Translate

Pages

SULU KÖFTE


Oğlum küçükken sık sık pişirdiğim vitamin deposu bu çorbayı sulu yemek olarak da değerlendirebilirsiniz. Eğer çalışıyorsanız köfteleri zaman almaması için önceden yapıp buzluğa koyabilirsiniz. Daha pratik oluyor. Annem bu çorbanın terbiyesini yumurta ve limonla yapar. Ben yoğurt tercih ettim. Ama öylesi de son derece lezzetli oluyor.

Malzemeler:

3 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr.kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 avuç maydanoz
1 adet havuç
1 adet patates
10 bardak su
tuz

Terbiyesi için :

1,5 su bardağı  yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un





Yapılışı: Kıymayı, rendelenmiş soğan, maydanoz, karabiber, tuzu iyice yoğuruyoruz. En son piriçleri koyup karıştırıyoruz ve bir miktar un dökülmüş tabağa küçük köfteler yaparak bırakıyoruz. Köftelerin birbirine yapışmasını önleyecek kadar un koyulması yeterlidir. Tüm köfteler bitince sıvı yağ ve 10 bardak sıcak suyu çorba tenceresine koyup kaynatıyoruz. Su kaynayınca köfteleri atıyoruz. Köfteler pişmeye başlayıp suyun üzerine çıkınca  patates ve havuçları küp şeklinde kesip pişen köftelerimizin suyuna ekliyoruz. Küçük bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpıyoruz. Havuçlar yumuşayınca köftelerin suyundan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ilave ediyoruz. Çırpmaya devam edip yavaşça yoğurtlu karışımı tencereye ekliyoruz. Yemeğin tuzuna bakıp tuz ilavesi yaparak kısa bir müddet daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Servis yaparken üzerine pul biber, nane karışımlı tereyağ eritip döküyoruz. Afiyet olsun.







**Terbiyesini yumurta ve limonla yapmak istiyorsanız önce bir kaşık un ile sıvı yağı kavurup üzerine su ilave ediyoruz. Diğer aşamalar aynı şekilde oluyor. Köfteler, havuç ve patatesler pişince iyice çırpılmış limon ve yumurta karışımına yemeğimizin suyundan ekleyip karıştırıyoruz ve yavaşça tencereye aktarıyoruz. Daha ekşi bir tat sevenler bu yöntemi deneyebilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder