Translate

Pages

ISPANAKLI BÖREK


Bu aralar hayatım dolu dolu geçiyor. Ne zaman sabah, ne zaman akşam oluyor pek anlayamıyorum desem yalan olmaz. Bu yoğunluk içinde fırsat bulup siteyle bir türlü ilgilenemiyorum.  Sanırım yeni evimize taşınıncaya kadar da böyle devam eder.  Sık olmasa bile  fırsat buldukça sizlere yeni tarifler yazmaya çalışacağım.

Bugün size en sevdiğim böreğin tarifini vereceğim. Yapılışı biraz zahmetli ama yemesi çok kısa sürüyor.Fotoğraf makinesi eşimde olduğundan malesef böreği yapar yapmaz resimleyemedim. Aslında tepsiye yerleştirilmesini göstermek istiyordum.Neyse  bu seferlik yalnızca tarif edeyim. Bir dahaki sefere inşallah resimlerini eklerim.

Malzemeler :

3 bağ ıspanak
5 adet yufka
3 adet soğan
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
50 gr beyaz peynir
tuz

İçi için :

1 çay bardağı sıvı yağ
3 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (üzeri için)



Yapılışı :Ispanakların yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve topraklarından arınana kadar iyice yıkayın. Genişçe bir tavada soğanları sıvı yağ ile kavurun.Ispanakları ekleyin. Kesme şeker, karabiber,pul biber ve tuz ekleyip ıspanaklar suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Ocağı kapatıp ilk sıcağı gidince elinizle ufaladığınız beyaz peyniri ekleyin.

Yufkaları masaya üst üste yayın. Yumurta hariç çukur kasede iç malzemeleri karıştırın. İlk yufkaya bir fırça yardımıyla sürün. Yufkanın bir ucunu katlayıp bu bölüme ıspanaklı içi bir baştan diğerine uzunca yayın.Dolma sarar gibi sarın. Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dar ucundan U şeklinde kıvırarak yerleştirin..Diğer yufkayı da aynı şekilde sarıp tepsiyi doldurana kadar devam edin. Benim midi fırın tepsime 5 yufka tam oluyor.




Kalan sıvı içe bir yumurtayı kırıp çırpın ve böreğin üzerine boşaltın. Biraz bolca ama korkmayın çekiyor. İçini çekmesi için en az iki saat bekletin. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağ ekleyip 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin. Bolca kabarmış lezzetli  bir börek olacaktır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder