Translate

Pages

KARIŞIK MASUM KIZARTMA




Kızartmayı sevmeyen varmı bilemiyorum. Ben bayılırım. Özellikle yazın domateslerin en güzel olduğu zamanlarda yapılan kızartmaya imkanı yok hayır diyemem. Benim gibi dostlar için yazıyorum bu tarifi.Bol bol korkmadan yiyebilsinler diye. Zira bu kızartma çok masum :)

Malzemeler : 

(Aslında evde ne varsa)

2 adet orta boy patates
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet orta boy havuç
2 adet kapya biber
2 adet yeşil köylü biberi

Sos İçin : 4-5 adet orta boy yumuşak domates, 2 diş sarımsak, 2 adet kesme şeker, 1 yemek kaşığı sirke, 1-2 dal varsa taze kekik, fesleğen , yarım çay bardağı su, 2 yemek kaşığı zeytinyağ,tuz.



Yapılışı: Fırını maksimum dereceye alın. Eğer turbo bölümü varsa turboda çalıştırın.Yoksa alt üst birlikte açın. Patatesleri fazla küçültmeden küp küp doğrayın.Patlıcanları alacalı soyun ve üç eşit parçaya bölün. Sonra çok ince olmayacak şekilde dikdörtgen şekilde dilimleyin. Havuç ve kabaklara da aynı yöntemi uygulayın. Biberlerin içlerini temizleyin iki parçaya bölün.Sonra hepsini çukur bir kaseye alın.Üzerlerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve bir miktar tuz döküp harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Ben fazla yaptığımda iki tepsi oluyor. Tepsileri birini en alta diğerini en üste gelecek şekilde yerleştiriyorum. Arada sırada kontrol edip altları pişmişse ters çeviriyorum. İki tepsi yaptığımda pişme durumlarına göre tepsileri yer değiştiriyorum. 
Kızartmaları fırına verince hemen sosu hazırlıyoruz. Küçük derin bir tencereye kabukları ile rondodan geçirdiğiniz domatesleri ve diğer tüm malzemeleri koyun. Tencerenin kapağını kapatın.Zira domatesler kaynayınca etrafa sıçrıyor. Sos iyice kendini çektiğinde fırındakilerde pişmiş oluyor. Sıcakken bekletmeden servis tabağına alın ve sosun yarısını boşaltın.Biraz harmanlayıp sosun hepsine karışmasını sağlayın. Sonrasında kalan sosu en üste yayın. Yağlı bir kızartma olmadığı için sosunu mümkün olduğunca bol tutun. Biraz beklediğinde daha da lezzetleniyor. Yazın bolca domates püresi stokladım. Yani bu kış bayağı keyifli geçecek.Yapanlara şimdiden afiyet olsun. 



0 yorum:

Yorum Gönder