Translate

Pages

BASİT APERATİFLER




Ani gelen misafire ne ikram edeceğinizi bilemediğiniz ve telaşlandığınız çok olmuştur değilmi? Bu gün size basit bir kaç aperatif tarifi vereceğim. Bu küçük kurtarıcılar hem masanızı renklendirecek, hem de misafirlerinizle keyifli bir akşam geçirmenize yardımcı olacak.....
 
Bu arada sizi yeni yardımcım Li-Sa ile tanıştıracağım. Li-sa komşumuz İbrahim abinin keşfi. Limon ve sarımsağın hiçbir katkı maddesi olmaksızın biraraya getirildiği mucizevi karışım. Henüz marketlerde yerini almadı ama benim mutfağımın baş yardımcılarından biri olmayı başardı. Özellikle salatalarda lezzetine doyum olmuyor.  İşte size bir örnek:
 
 
 

 
 

ROKA SALATASI

 
Malzemeler :
 
 
1 Bağ roka
50 gr beyaz peynir
1 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 adet domates
1 kapak Li-Sa (yerine Yarım limon+2 diş ezilmiş sarımsak)
Yarım çağ bardağı zeytinyağ
tuz


Hazırlanışı : Rokaları yıkayıp dilediğimiz şekilde doğruyoruz.Tuz ile harmanlayıp servis tabağına alıyoruz. Domatesleri tabağın kenarına yerleştirip mısır serpiyoruz. Son olarak ta küp kestiğimiz peyniri ekliyoruz. Zeytinyağının içine bir kapak Li-Sa ekleyip salatanın üzerine döküyoruz.



MANTAR SALATASI


Malzemeler:

330 gr Mantar konservesi
1 adet kırmızı biber
3 adet yeşil soğan
2 yemek kaşığı mısır
2 yemek kaşığı yeşil zeytin
5-6 adet kornişon salatalık turşusu
1/2 demet maydanoz

Sos için:
1 yemek kaşığı nar ekşisi
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım limon suyu
tuz


 
Yapılışı : Mantarlar ikiye bölünür. İçine diğer malzemeler küçük küçük doğranarak eklenir. Hepsi harmanlanarak servis tabağına alınır. Sos malzemeleri karıştırılarak salatanın üzerine dökülür.



BİBER KAVURMA



Malzemeler:

Yarım kilo köylü biber
Bir-iki adet acı sivri biber
2 su bardağı Domates sosu (Yoksa 4 adet domates+3 diş sarımsak)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz




Yapılışı : Biberler doğranır ve tavada zeytinyağ ile fazla harlı olmayan ateşte kavrulur. Üzerine domates sosu eklenir. Domates sosu yoksa kabuğu alınmış ve küp doğranmış domates ve küçük doğranmış sarımsak ile tuz eklenir. Domatesler suyunu verip iyice çekinceye kadar pişirilir.




FIRINDA MANTAR


Malzemeler:

10-12 adet iri kültür mantarı
50 gr tereyağ
1 su bardağı kaşar peynir rendesi veya tulum peyniri (Ben küflü lor peyniri kullandım)


Yapılışı: Mantarların sapları çıkarılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.İçlerine küçük parçalar halinde tereyağ yerleştirilir.200 derece önceden ısıtılmış fırına verilerek tereyağ eriyene dek pişirilir. Daha sonra her bir mantarın içine kaşar ya da tulum peyniri yerleştirilerek tekrar fırına verilir. Peynirler eridiğinde bekletmeden servis yapılır. Afiyet olsun.



 

0 yorum:

Yorum Gönder