Translate

Pages

YAZ RÜYASI

 
Resim yazısı ekle

Ben bu tatlıya yaz rüyası diyorum. Çok hafif ve yapılışı da bir o kadar kolay. Ancak yemek için bir süre beklemeniz gerekiyor. Peltenin donması ve kıvam alması biraz zaman alıyor. Ne yapalım her güzelin bir kusuru vardır öyle değil mi?

Malzemeler:

Muhallebi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşı buğday nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket damla sakızlı vanilya

Pelte için:

2 su bardağı meyve suyu (ben dimes kırmızı meyveleri kullandım)
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı şeker

Süslemek için dilimlenmiş ananas, antep fıstığı, rende çikolata vb





Yapılışı: Muhallebi için süt,un,nişaştayı iyice karıştırın.Kaynamaya başlayıp koyulaşınca şekeri ve yağı ilave edin. Altını kısıp bir kaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyin. Sıcakken çırpıcı ile kısa bir süre çırpın. Böylece muhallebi göz göz olacak.Pişen muhallebinizi cam kaselerin yarısından biraz fazla olacak  şekilde paylaştırın. 
 
Meyve suyunu,şeker ve nişastayı bir sos tenceresinde iyice karıştırın.Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra sadece iki dakika kadar daha ocakta bekletin ve altını kapatın. Sulu olacak korkmayın. Soğudukça kıvam alıp koyulaşıyor. İlk sıcağı çıkması için bekleyin ve karıştırın. Sonra muhallebilerin üzerine yavaşça boşaltın. İşte bu kadar. Yaz rüyanız hazır.

 


Muhallebiniz iyice soğuduğunda üzerlerini streçleyip buzdolabına alın ve en az 3-4 saat, hatta mümkünse bir gece bekletin. Servis yaparken süslemek tamamen size kalmış. Ben yarım dilim ananas, antep fıstığı ve rende çikolata kullandım. Yazın maraş dondurması eşliğinde de ikram edebilirsiniz. Her türlü çok güzel bir tatlı. Şimdiden afiyet olsun.....
 

0 yorum:

Yorum Gönder