Translate

Pages

SİMİT



  
Uzun bir süredir aklımdaydı simit yapmak. İnsan bu işe merak sardımı her şeyi denemek istiyor sanırım. Artık önümde yeni tatlar bulmak için bolca zamanım da olacak. Zira bu yaz allah kısmet ederse emekli olacağım. Dile kolay tam 25 yıl bitiyor. Artık dinlenmek, kendime ve aileme daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Tabiki bloğuma da.

Neyse biz konumuza dönelim değilmi. İnternette pek çok simit tarifi gördüm dostlar. Hepsini iyice okuyup püf noktalarını bulmaya çalıştım. İşte  araştırmalarım sonucunda ürünlerim..........

Malzemeler : (8 adet simit için)

2 Su bardağı ılık su
1 paket instat maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
6-7 bardak un

Üzeri için: 3 yemek kaşığı Pekmez, 3 yemek kaşığı su 
                  2 pakete yakın  susam (Kavrulmuş)

Yapılışı: Ben hamuru ekmek makinasında yoğurdum. Önce sıvılar üzerine un ve diğerleri. Elde yapanlar için hamur kabınıza bir miktar un koyup maya ile karıştırın.Su ile yoğurun. Yoğururken yavaş yavaş  un, tuz,şeker ve yağı da eklemeye devam edin. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olmalı. Hamuru en az 30-40 dakika mayalandırın.  Mayalanan hamuru bir poşete koyup buzdolabında bir süre dinlendirin. Ben hamurun yarısını bekletmeden hemen yaptım. kalan yarısını buzdolabına büyükçe bir poşete koyarak kaldırdım. Zira dolapta da mayalanmasını sürdürüyor. Ertesi gün hazırladığım simitler diğerlerinden lezzet olarak çok daha güzel olmuşlardı. 


 Dolaptan çıkardığınız hamuru un yardımı ile tekrar yoğurun. Sert ve elastik bir hamur olacak.  Daha sonra elinizle silindir şeklini verin ve önce ikiye daha sonrada 4 parçaya ayırın. Toplamda bu hamurdan 8 adet dışarıda satılan büyüklükte simitleriniz oluyor. Eğer 8 simit sizin için fazla gelirse benim yaptığım gibi hamuru ikiye bölüp kullanabilirsiniz. 










Her bir parçayı resimde gördüğünüz gibi silindir yapın ve ortadan katlayın. İki parçayı burgu yapıp daire şeklinde birleştirin. Her parçayı bu şekle getirinceye kadar hamurlarınız dinlensin. Pekmez ve suyu iyice karıştırın. Simitlerinizin hem altına hem üzerine bir fırça yadımı ile bolca bu karışımdan sürün ve her tarafını susama bulayın. Ben hazırlarken susamları kavurmamıştım. Ancak bizim fırınlarımız simidi daha çabuk pişiriyor ve fazla tuttuğunuzda simit kuruyor. Dolayısıyla dışarda satılan simitler kadar koyu bir kıvam yakalayamıyorsunuz. Bu nedenle susamları kavurmanın daha iyi olacağını düşünüyorum. 



Tepsinize yağlı kağıt serin ve simitlerinizi yerleştirin. 10 dakika kadar burada mayalansınlar ve üzerleri kurusun. Fırınınız turbo fanlı bir fırın ise kesinlikle fanı çalıştırmayın. Normal fırın ayarında 230 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Daha fazla pişirdiğinizde simitleriniz sertleşir ve kurur.





Ben hamurun yarısını ertesi gün yine 4 parçaya böldüm. Her bir parçayı elimle daire şeklinde açtım. Tam ortasına sucuk dilimleri ve 2 parça dil peyniri yerleştirdim. Küçük ekmek şeklini verdim. Yine pekmez ve susama buladım ve üzerlerine iki adet bıçakla çizik attım. Aynı şekilde pişirdim. Hem eşim hem de oğlumdan tam not aldı. Gerçekten bu şekliyle süper simitler oluyor. 


0 yorum:

Yorum Gönder